ZZZ dames SPORTPLOEG van Dronten

De Zuiderzeezwemmers waren goed vertegenwoordigt tijdens de SPORT VERKIEZINGEN 2019, die vrijdag 17 januari werd gehouden in de grote zaal van de Meerpaal. Een fantastische avond voor sportclubs en hun leden, helemaal als je flink wat sporters in huis hebt die tot de beste sporters van Dronten behoren en je deze bij de sportverkiezing op het podium mag zien verschijnen. Als kers op de taart waren het de dames die werden verkozen tot SPORTPLOEG van 2019; Danique Stoop, Lotte Klaver, Cynthia Smit, Dagmar Kruik, Lisanne Andeweg en Gaby Zittersteijn, hebben het afgelopen jaar in verschillende opstellingen prachtige prestaties bereikt op Regionaal en Landelijk niveau.

Nederlands Kampioenen gehuldigd

Tijdens het huldigen van de Nederlands Kampioenen, kwamen Lotte Klaver en Danique Stoop op het podium die een mooi aandenken en een bloemetje in ontvangst mochten nemen voor hun prachtige prestaties, van Wethouder Ton van Amerongen. Beide dames waren in de zomer Nederlands Kampioen geworden op de 50m vlinder lange baan. De toen 12 jarige Lotte Klaver bij de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in Eindhoven, waar ze het goud binnen haalde in een pr van 30.13, een geweldige prestaties en de 27 jarige Danique Stoop bij de Master Kampioenschappen in Amersfoort in de categorie 25 tot 30 jaar. Zij was de snelste dame van het toernooi op de 50m vlinder in 28.09 en werd Nederlands Kampioen in een Master Record.

Genomineerden

In de categorie Vrijwilliger was Henk Vos genomineerd, hij is al enorm veel jaren verdienstelijk vrijwilliger van de Zuiderzeezwemmers en verbonden als trainer, coach en scheidsrechter aan de Waterpolo afdeling, waarvoor hij ook nog veel andere activiteiten organiseert en verzorgt, hij werd dan ook terecht geëerd voor zijn inzet. Bij de Talenten meisjes was Lotte Klaver één van de genomineerden, zij heeft echt een geweldig jaar achter de rug en enorme grote stappen voorwaarts gezet in haar zwem carrière, ze wist 13 medailles te veroveren, waarvan 6 maal goud tijdens Regionale Kampioenschappen en ze veroverde behalve haar gouden medaille op de 50m vlinder ook nog twee zilveren (100m vrij en 50m rug) en een bronzen medaille (100m rug) op het NK lange baan voor junioren en jeugd. Tijdens het NJJK kortebaan behaalde ze wederom twee podium plaatsen. Bij de Talenten jongens behoorde Jesper Dinger tot de drie genomineerden. Hij heeft het ook bijzonder goed gedaan en mooie prestaties neer gezet, onder anderen op de schoolslag. Tijdens de Regionale Kampioenschappen wist hij drie maal het podium te bereiken op een schoolslag nummer en kwalificeerde hij zich voor het NK, waar hij als debutant in een pr een mooie 8e plaats behaalde op de 200mschool. In de categorie Jeugdsportploeg waren de junioren meisjes genomineerd voor het behalen van hun prachtige prestaties op verschillende estafette nummers. Zij (Wendy Kasteel, Myrthe Dam, Suzanne Vesseur , Lotte Klaver en Britt Kok)wisten zich in verschillende opstellingen naar het podium te zwemmen op de Regionale Kampioenschappen lange baan en korte baan, ze deden dat op de 4x100m en 4x200m vrijeslag en op de 4x100m wisselslag, helaas kwamen ze voor het NK 1e reserve te staan. In de categorie Sportvrouw behoorde Danique Stoop, die al meerdere keren genomineerd is geweest en in 2009 werd verkozen tot sportvrouw van Dronten, tot de genomineerden. Ondanks haar drukke werkzaamheden als Sport diëtist (LOOSE-FIT) en personal trainster, weet ze nog steeds uren vrij te maken om te trainen en lukt het haar als één van de oudsten goed mee te doen in de categorie senioren, waarin ze al vanaf haar 15e zwemt. Ook dit jaar wist ze weer 14 medailles te winnen op Regionale Kampioenschappen, waaronder 9 gouden. Op de open Nederlandse Kampioenschappen zwom ze zich in 2019 5 maal naar een finale (50m vlinder (2x)en rug en de 100m vlinder (2x)

Sport ploeg van het jaar

Tot slot was ook het dames estafette team genomineerd voor hun prachtige prestaties tijdens Regionale en Nederlandse Kampioenschappen van het afgelopen jaar. Lotte Klaver, Danique Stoop, Dagmar Kruik, Cynthia Smit, Gaby Zittersteijn en Lisanne Andeweg streden in wisselende opstellingen om de beste plaatsen op Regionale en Nederlandse Kampioenschappen, zij deden dat o.a. op de 4x100 en 200m vrijeslag. Regionaal pakten ze hier heel netjes podium plaatsen mee en op de NK's wisten zij zich twee maal als eerste reserve te plaatsen voor de finales achter de grote clubs uit o.a. Eindhoven, Amsterdam, Den Haag en Amersfoort enz. Een niet meegenomen prestatie maar wel één van formaat zijn de prestaties van Andeweg, Stoop, Kruik en Leonie Nijenhuis die op de open Nederlandse Master Kampioenschappen in Amersfoort, goud en zilver wisten te pakken op de 4x50m wisselslag en de 4x100m vrijeslag. Al jaren zwemmen zij aan de Regionale en sommigen aan de Landelijke top mee en nog steeds trainen zij gemotiveerd en met veel plezier, wat tot deze prachtige prestaties leidt. Deze geweldige sportvrouwen hebben daarmee de titel meer dan verdiend.

Terug naar actueel