ZZZ dames pakken vier Kampioenschap titels

Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Rotterdam wisten de Dames van ZZZ op zondag vier titels bij elkaar te zwemmen. Lisanne Andeweg won het goud op de 800m vrijeslag, Danique Stoop op de 50m vrij en de 100m vlinderslag en het estafette team met Zittersteijn, Kruik, Stoop en ten Have wonnen het goud op de 4x50m wisselslag. Verder veroverden ze een mooie zilveren plak op de 4x100m vrijeslag met Andeweg, Kruik Zittersteijn en Stoop .

Tijdens dit laatste weekend van januari werden in Rotterdam de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gezwommen. Gedurende vier dagen verschenen er zo'n 1100 zwemmers van 20 t/m 90+ aan de start op één of meerdere afstanden, om in de diverse leeftijd categorieën te strijden om de Nationale titels. Voor de Zuiderzeezwemmers verschenen op de zondag vijf zwemsters aan de start. Lisanne Andeweg (30+), Danique Stoop (25+) en Annemarie ten Have, Dagmar Kruik , en Gaby Zittersteijn allen 20+. Alle vijf startten ze op twee individuele nummers en vormden ze een 4x100m vrij en 4x50m wisselslag estafette team.

NK titel voor Andeweg en zilver voor de 4x100m vrijeslag dames

Lisanne Andeweg verscheen als eerste aan de start tijdens de ochtend sessie op de 800m vrijeslag, hierop zwom zij zich heel netjes naar het goud in een tijd van 9.52.38, een verbetering van haar inschrijftijd, waarmee ze erg tevreden was. Met deze prestatie pakte ze de titel en werd ze Nederlands Kampioen bij de Dames 30+. De ochtend sessie werd afgesloten met de 4x100m vrijeslag, waarin 85 teams het tegen elkaar opnamen uit diverse categorieën. In één van de laatste series verschenen de dames van ZZZ aan de start. In de categorie Dames 100+ zwommen Lisanne Andeweg, Dagmar Kruik, Gaby Zittersteijn en Danique Stoop zich naar een tijd van 4.06.09 dat deden ze in een Nederlands Master record, die ze een serie later weer mochten afstaan. Uiteindelijk wonnen ze zilver met een ruime voorsprong op de nr. 3, een prachtige prestatie.

Danique Stoop Nederlands Kampioen op 50m vrij en 100m vlinder

Tijdens de middag sessie verschenen alle dames aan de start van de 50m vrijeslag, de concurrentie was hier groot en er werd onwijs hard gezwommen, dit dreef Danique Stoop tot een prachtige eindtijd. Het lukte haar snelste dame van het toernooi te worden in een tijd van 26.39, een persoonlijk record en een titel Nederlands Kampioen dames 25+ rijker. In de categorie 20+ werd Dagmar Kruik 9e in 28.08, Gaby Zittersteijn 16e in 28.69 en Annemarie ten Have 27e in een pr van 29.53. Lisanne Andeweg (30+)werd 12e in 30.37. Vlot daarna verscheen Danique Stoop aan de start van de 100m vlinder, ze wist deze af te sluiten in een Kampioenschaps record en een tijd van 1.02.95, met een overtuigende voorsprong werd ze wederom Nederlands Kampioen en snelste 100m vlinder dame van het toernooi. Gaby Zittersteijn werd 13e in 1.13.09. Voor Dagmar Kruik en Annemarie ten Have stond er een 50m schoolslag op het programma, ze zetten beiden een prachtige tijd neer en werden respectievelijk 8e in 35.09 en 25e in 39.71.

ZZZ dames pakken opnieuw NK titel op 4x50m wisselslag

De middag werd afgesloten met een estafette, de 4x50m wisselslag, 118 teams verschenen er aan de start van dit spannende spektakel stuk. Dames teams, heren teams en gemengde teams in verschillende leeftijd categorieën, gerangschikt op inschrijftijd, zodat er voldoende concurrentie is om optimaal te presteren. Het dames team van de Zuiderzeezwemmers in een favorieten rol, ze stonden eerste geplaatst en tijdens de zomer kampioenschappen werden ze al Nederlands kampioen in het 50m bad van Amersfoort. Dit wilden ze nu ook graag in een 25m bad waarmaken. Gaby Zittersteijn, Dagmar Kruik, Danique Stoop en Annemarie ten Have hebben werkelijk alles gegeven aan het einde van een lange dag en werden hiervoor beloond met de titel, ze werden wederom Nederlands Kampioen in een Kampioenschaps record van 2.03.14.

Terug naar actueel