Home | Algemeen nieuws

2014-04-15 Het Kompas Leonardo wint Airgunnerstrofee 2014

 

Maandag middag na schooltijd,  werd door de Zuiderzeezwemmers uit Dronten het jaarlijks terug kerende basisscholen zwemfestijn georganiseerd. Vele vrijwilligers van de afdeling wedstrijd zwemmen, waaronder jeugd zwemmers en een aantal moeders zorgden ervoor dat het een geslaagde wedstrijd werd.

De wedstrijd is voor alle groepen acht leerlingen van de gemeente Dronten. Met heel veel plezier en een sportieve strijd zwommen deze kinderen hun baantjes, onder het toeziend oog van het bestuur van Stichting 4 mei herdenking Dronten die de prijzen beschikbaar stelde. De bekers werden uitgereikt door Dhr. Dirk Drogt. De eerste plaats was voor Het Kompas Leonardo die met een flinke voorsprong wist te winnen, een goede tweede was De Brandaris en Het Wilgerijs werd derde.

Behalve de bekers is er ook nog de echte Airgunners Trofee die is aangeboden door Geoff Gollledge van de Engelse Airgunners  Association. Hierop staan alle winnende scholen gegrafeerd sinds de wedstrijd wordt gehouden. Deze trofee is samen met een hoop andere dingen rondom het airgunners gebeuren te bezichtigen in de Airgunners room in de Meerpaal, die geopend is in de even weken op de woensdag van 10 tot 12 of op verzoek. Binnenkort zal er een expositie zijn over het Wellington toestel, wat is gevonden in het Ketelmeer en dat geborgen gaat worden.

 

Sponsoren