Home | Algemeen nieuws

2015-04-04 Afscheid Martin Kelders

Geslaagd afscheid voor Martin Kelders als KNZB official

Op zijn 60ste verjaardag, afgelopen zaterdag, was het voor Martin Kelders de laatste keer dat hij als official fungeerde bij een zwemwedstrijd. Al 25 jaar is hij lid van de Zuiderzeezwemmers en bijna al die tijd heeft hij zich ingezet als vrijwilliger langs de kant van het wedstrijd bad. Hij fungeerde daar als scheidsrechter, starter, tijdwaarnemer of als jury. Andere clubs uit de buurt konden altijd een beroep op hem doen, als ze iemand met zijn bevoegdheden nodig hadden.

Hij heeft veel betekent voor kring Gelderland en zette zich ook in tijdens Open Nederlandse Master Kampioenschappen en open water wedstrijden. Wedstrijden die geleidt  werden door Dhr. Kelders waren verzekerd van een bijzonder sportief, harmonieus en ontspannen sfeer. Zijn sociale persoonlijkheid en gemoedelijke uitstraling droegen hier zeker aan bij. Zijn insteek was dan ook altijd, om er een plezierige wedstrijd van te maken voor deelnemers, officials en publiek.

Dhr. Kelders werd in januari nog vrijwilliger van het jaar bij de sport verkiezingen in Dronten. Net als toen was hij ook nu weer bijzonder verrast over alle aandacht rondom hem. Hij kreeg verschillende geschenken aangeboden en werd door een afgevaardigde van de KNZB als eerste official in regio Oost, onderscheiden tot ere-official van de KNZB, ZZZ benoemde hem tot lid van verdienste. Dhr Kelders vervulde zijn taken tot het laatst met heel veel plezier, maar wil nu plaats maken voor de nieuwe jongere officials. Betrokkenheid bij de club zal hij zeker nog houden.

Gr Greetje

Sponsoren