Home

Masters zwemmen

Ben je 20 jaar of ouder? Dan ben je van harte welkom!

Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in. Er is dus veel te zeggen voor de stelling:

 

Je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!

Wat is masters zwemmen?

Zwemmen voor 20+ers, bij de KNZB masters zwemmen genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Het masters zwemmen is voor zwemmers die op hun eigen manier sportief bezig willen zijn, het motto is: niets moet, je mag lekker zwemmen en heb je even zin in een praatje of wil je even rusten dan kan dat ook. Dat hoort nou eenmaal bij gezellig, sportief samen bezig zijn.

Trainingen

Bij de ZuiderZeeZwemmers is er voor deze groep van 20+ers de mogelijkheid om op maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag van 20.30 uur tot 21.30 uur te zwemmen/trainen. Iedere maandag is er een trainingsschema aanwezig en op vrijdag is er voor ieder de mogelijkheid een eigen invulling te geven aan wat men wil zwemmen.

Wedstrijden

Voor wie meer wil is er altijd de mogelijkheid om wedstrijden te zwemmen, van regionale wedstrijden tot landelijk: De Nederlandse Masters Kampioenschappen. Ook worden er Europese- en Wereldkampioenschappen georganiseerd.

In de zomerperiode kun je ook meedoen aan openwater wedstrijden..

Afstanden in die gezwommen kunnen worden liggen tussen de 25 meter tot wel 10 km of meer! Voor elk wat wils dus!

Wil je wedstrijden zwemmen, dan heb je wel een startvergunning  van de KNZB nodig om op die wedstrijden van start te mogen gaan.

 

Opzet van deze wedstrijden is: je zwemt allemaal door elkaar, ongeacht leeftijd of geslacht in een gelijkwaardige serie aan je eigen kunnen. De uiteindelijke klassementen of prijzenverdeling worden in leeftijdscategorieën van 5 jaar opgemaakt; 20+, 25+, 30+, 35+, enz. en dames en heren apart. Het kan dus best zo zijn dat je als laatste in je serie aantikt, maar dat je de eerste tijd hebt neergezet in je leeftijdscategorie. Bovendien zijn die wedstrijden erg gezellig en gemoedelijk en iedereen zwemt op zijn of haar eigen niveau.

 

 

 

Sponsoren