Elementair

Uw kind is niet meer af te remmen!

Na het behalen van minimaal het zwemdiploma A, liever ook B en eventueel C-diploma kunt u uw kind opgeven bij onze zwemvereniging voor deelname aan het elementair zwemmen. Wij laten ze op een speelse wijze kennis maken met diverse vormen van de zwemsport. Dit doen we met behulp van het sterrenplan, wat is ontwikkeld door de KNZB. Dit plan kan aansluitend op het zwem ABC gegeven worden. Als ze bij ons lid worden zijn ze dan ook meestal zo tussen de 6 en 9 jaar oud. De kinderen kunnen dan in verschillende blokken oefenen en sluiten dan het blok af met een toets en een zwemexamen. Voor het behalen van het examen krijgen ze dan een certificaat. Totaal kunnen ze 5 certificaten behalen.

Als ze dit alles hebben gedaan, dan is er de keus om verder te gaan bij een andere afdeling. Ze kunnen dan kiezen uit het wedstijdzwemmen, synchroonzwemmen of waterpolo. Gebleken is dat deze keus voor jonge kinderen echter niet altijd gemakkelijk is en daarom bieden we de mogelijkheid tot een overbruggingsjaar. Dit overbruggingsjaar staat in het teken van zwemvaardigheid. Hier worden alle onderdelen uit het sterrenplan verder uitgediept en wordt een zijsprong gemaakt naar het reddend zwemmen. In dit jaar kan men 3 certificaten behalen, die bestaan uit twee onderdelen.

We hopen na dit jaar dat de keuze makkelijker wordt. Men kan eventueel al tijdens dit jaar instromen bij de gewenste zwemsport.

Wat is het sterrenplan?

Binnen het sterrenplan hebben we 4 onderdelen die steeds terugkomen namelijk:

  • Het te water gaan
  • Voortbewegen
  • Samenwerken
  • Behendigheid

Bij elk certificaat komen hier onderdelen van terug. De lessen vinden plaats op maandag en zaterdag waarbij in elk uur les ook een kwartier gespeeld kan worden. Spelen is namelijk voor de jonge mensen onder ons de motivatie om door te gaan. De mogelijkheid om te komen kijken en mee te zwemmen is altijd aanwezig, meldt u wel van tevoren aan (elementair@zuiderzeezwemmers.nl)

De lessen zijn geschikt voor elk kind, valide of minder valide, standaard of minder standaard. De enige eis die we hebben is dat kinderen water en zwemmen leuk vinden.

Actueel

Corona update

Donderdagavond 12-03-2020 20:15Beste leden van de Zuiderzeezwemmers,Met dit bericht willen we jullie duidelijkheid geven over hoe wij als vereniging omgaan met het COVID-19 (Corona) virus dat zich mom...

Zwem4daagse 2020

Traditioneel organiseren de Zuiderzeezwemmers samen met Optisport in de voorjaarsvakantie de Zwemvierdaagse in Dronten, met als kenmerken gezelligheid en sportiviteit. En dit jaar vindt de Zwemvierdaa...

Elementair: Sinterklaas 2019

Sinterklaas is weer in het land en zal alle hulp nodig hebben om op tijd klaar te zijn. Daarom gaan we op maandag 2 december om 16.00 uur een oefenprogramma maken om te kijken welke zwemmers van de Zu...

Meer nieuws

Trainingstijden

Dag Tijd Opmerking
Maandag 16:00 - 17:00 uur Ster 1 t/m 5
Maandag 16:45 - 17:45 uur Ster 1 t/m 5 en zwemvaardigheid
Zaterdag 09:00 - 10:00 uur Ster 1 t/m 5 en zwemvaardigheid

Commissie

Lid Functie Contact
Greet Vaatstra Hoofdtrainster -
Remco Veerkamp Trainer -
Jaimy Straatman Trainster -
Rolanda Kuijpers Bestuurslid EZ/Trainster elementair@zuiderzeezwemmers.nl
Bart Kuijpers Trainer -