Waterpolo

Waterpolo vraagt van de spelers niet alleen een goede zwemvaardigheid, maar ook balvaardigheid en spelinzicht. Het spreekt voor zich dat als je deze sport beoefent je conditioneel flink bezig bent.


Een korte spel uitleg van waterpolo

Je speelt waterpolo met een team van 7 spelers in het water en maximaal 6 wisselspelers op de kant. Aan weerszijden van het bad hangt een doel, alle spelers dragen een witte of blauwe waterpolo cap (teamkleur) behalve de keeper, deze draagt een rode cap. Het spel start op de doellijn waarvandaan de tegen elkaar spelende teams op teken van de scheidsrechter zo snel mogelijk naar het midden van het bad zwemmen om de bal te pakken, het team dat de bal heeft bemachtigd, is meteen de aanvaller. De aanval (het balbezit) mag maximaal 30 seconden duren, in die tijd moet je proberen te scoren. Lukt dit niet en heb je nog steeds balbezit, dan krijg je via de wedstrijd officials op de kant en op teken van de scheidsrechter een fluitsignaal einde aanval en gaat de bal over naar het andere team.

Speel je in een team onder 13 jaar, dan is het veld kleiner en liggen er 5 spelers, inclusief keeper in het water en uiteraard zitten de wisselspelers op de kant.

Training

We trainen op techniek, balvaardigheid, uithoudingsvermogen en spelinzichten. Plezier in het spel staat bij ons voorop. Wat heb je nodig? Goedzittende badkleding, zwemdiploma A en B. Waterpolo is een wedstrijdsport, maar wil je op een andere manier met de zwemsport bezig zijn, dan ben je van harte welkom. Kom je een keer meetrainen, stuur dan even een berichtje naar info@zuiderzeezwemmers.nl

Actueel

Corona update

Donderdagavond 12-03-2020 20:15Beste leden van de Zuiderzeezwemmers,Met dit bericht willen we jullie duidelijkheid geven over hoe wij als vereniging omgaan met het COVID-19 (Corona) virus dat zich mom...

Meer nieuws

Trainingstijden

Dag Tijd Selectie
maandag 20:30-21:30 uur Heren
woensdag 18:00-19:30 uur Jeugd/Heren
zaterdag 08:00-09:00 uur Heren
zondag 09:00-10:00 uur Jeugd

Commissie

Lid Functie Contact
Theo Dobbelaar Bestuurslid Waterpolo waterpolo@zuiderzeezwemmers.nl
Henk Vos Hoofdtrainer -
Tim Salomons Trainer -
Sander van der Wal Trainer -